16 geniale tips for at opretholde et skinnende og smukt udseende

(+ 2 bonus info) Nummer 13 vil nok overraske dig.

Skønhed kommer indefra, siger man. Men for at få naturlig og glødende hud, kan du følge disse 15 gineale råd til at opretholde en smuk og glødende hud. Eksklusivt hos Elixira.

Spørg enhver skønhedsekspert om hemmeligheden bag glødende og ungdommelig hud, og de vil fortælle dig at løsningen ikke står lige for døren. Du kan vælge at investere en formue på make-up og andet der skjuler bumser, akne, tør hud m.m., eller du kan vælge nogle naturlige tiltag, der vil gøre din hud naturlig smuk og glødende.

Der kan være mange årsager til at man har uren hud, eller at huden ser meget rynket og træt ud. Nogle af årsagerne kan være overbelastet eller dårligt fungerende organer, som nyrer, lever og tarme. Det kan komme til syne som bumser, akne, bylder, skæl, rynker eller misfarvning af huden. Udover organerne, kan andre faktorer såsom stress, dårlig ernæring, og andet være årsag til at vores hud reagerer negativt.

Heldigvis, er der ting, du selv kan gøre for at hjælpe dig og din hud. Herunder lister vi Elixira’s top 16 tips til en sund og skinnende hud.

 

1. Hydrering af kroppen

Når man taler om hydrering deles det op i 2 dele; vandet man drikker, og vandholdige fødevarer. Første del handler om, hvor meget væske du indtager. Du kan forestille dig at jo mindre vand jeg drikker, des mindre væske har min krop at distribuere fra. Har du nogensinde set et dehydreret salatblad der bliver lagt i vand? Før det lægges i vand, ser det kedeligt og uspiseligt ud. Efter få minutter i vandbad, vil salatbladet puste sig op og se friskere ud med en stærkere grøn farve. Hydreringen har altså en positiv effekt på salatbladet, hvilket også gælder vores hud.

Der er 2 ting du kan gøre for at hydrere kroppen. For det første handler det om at drikke 2-4 liter vand afhængigt af kropsstørrelse og vejrforhold. Den anden ting du kan gøre, kan du læse om i punkt 16.

2. Hydrering af huden

Når din hud føles dehydreret kan det skyldes vejrforandringer. Mange oplever ofte, at huden reagerer på årstidsskift, og koldt eller tørt vejr. Derfor er det vigtigt at finde en creme eller vandbaseret spray, som kan hjælpe med hydreringen, når din hud har brug for lidt ekstra kærlighed. Creme og vandholdig spray vil mætte hudens porer.
En anden ting man kan gøre (især hvis man har rigtig tør hud) er at finde en god salve med fedtstof, såsom kokosolie, sheasmør, mandelolie, arganolie, avocadoolie, m.m.

Copenhagen Wonder ansigts og krops creme kan bruges både som regenererende creme, mod forbrændinger, solskader og som fugtgivende creme. Dufter himmelsk.

3. Rens huden dagligt

Vi anbefaler, at du renser ansigtet mindst 2 gange dagligt. En gang om morgenen, for at fjerne søvn, støv og træthed (husk på vores eksempel tidligere med salatbladet), og en gang om aftenen. Det er vigtigt at rense huden godt om aftenen, fordi huden bliver udsat for mange mikroorganismer, støvpartikler mm. i løbet af dagen.

Hvis man ikke har makeup på, renser man huden ved at vaske ansigtet med vand, tørre det grundigt og smøre det med rensende olier / serum, såsom Elixiras Hair&Skin Renseserum.

4. Massér huden dagligt

Daglig massage hjælper på hudens vitalitet. Det skyldes, at massage stimulerer blodbanen, som cellerne kan afgive affaldsstofferne til. Samtidig får cellerne mulighed for at modtage mikro- og makro-næringsstoffer fra blodbanen.
Det er vigtigt at du vasker dine hænder grundigt inden du masserer huden, for at minimere kontaminering fra beskidte hænder til eventuelle sprækker, bumser, akne, m.m. Massage kan på den korte bane give en mere afslappet hud og på længere sigt forebygge rynker. Brug en rensende serum, såsom Hair&Skin serum, eller ansigtscreme, som Copenhagen Wonder ansigts- og kropscreme. Massér huden 1-2 minutter med cirkulære bevægelser.

5. Stå på hovedet / bøj dig fremover

Få blodtilførsel til ansigtet ved at stå på hænder / hovedet i 2-3 minutter dagligt. Det vil hjælpe huden i ansigtet med at få den nødvendige blodtilførsel, og være med til at give friskere hud på lang sigt.

6. Koldt vand VS. varmt vand

Når du vasker ansigtet, har det en betydning, om du vasker det med koldt eller varmt vand.
Når du skal vaske ansigtet er det godt altid at starte med at vaske ansigtet med varmt vand. Det hjælper med at åbne porerne op så man nemmere kan rense ansigtet. Efter vask med det varme vand anbefaler vi at bruge en mild, vegansk sæbe til at rense ansigt og porer. Sæben skal vaskes godt ind i ansigtet, da det hjælper med at fjerne så mange affaldsstoffer og støvpartikler som muligt.
Til sidst skyller du ansigtet grundigt med koldt vand, og sørger for at skrubbe sæben ud af huden. Det hjælper porerne med at lukke sig igen og dermed give din hud den bedste beskyttelse mod dagens udfordringer og kontamineringer. Sørg for at tørre ansigtet grundigt, da bakterier og andre mikroorganismer først bliver fjernet helt, når man fjerner / tørrer vanddråberne fra ansigtet.
Brug Hair&Skin rensende serum for at tage de sidste mikroorganismer, samt lægge et tyndt lag, der beskytter huden resten af dagen og fremhæver ansigtets naturlige glow.

7. Kom tidligt i seng og sov ud

Søvn spiller en stor rolle i hvor godt din hud ser ud og hvor rynket huden bliver.
Sørg for at falde tidligt i søvn de dage du kan komme til det, og få sovet minimum 7 timer (nogle mennesker kan dog nøjes med 5-6 timer dagligt). Søvnen hjælper din krop og hud til at restituere. Du vil nok opleve, at du ser ældre og mere rynket ud i ansigtet de dage, du har søvnunderskud.
Sørg for at sove mellem 22-05 da det er de bedste timer at komme i REM-søvn og dermed få restitueret optimalt.

8. Brug rasul som maske 1-2 gange om måneden

Rasul er marokkansk vulkansk ler, der fungerer som et 3i1 produkt på huden.
Rasul ler fungerer som en maske, der suger affaldsstoffer ud af huden, som et slibemiddel der sliber affaldsstoffer og andre uønskede partikler / mikroorganismer, og som næring, da den giver huden de nødvendige mineraler den har brug for.
Tryk her og find ud af hvordan du klargør og bruger rasul ler.

9. Solen kan være din bedste ven og din værste fjende

Solen er den vigtigste kilde til vitamin-D. Vitamin-D spiller bl.a. en rolle i hvor ung din hud ser ud. Derfor anbefaler vi, at man får rigeligt med sol i sommermånederne og indtager vitamin-D tilskud om vinteren. Du skal dog passe på ikke at forbrænde huden. Det gør du ved i starten af sommeren, at starte med 5-15 minutters sol, og herefter løbende dosere op så din krops tolerance for solen stiger langsomt. På den måde kan huden tolerere mere og mere sol, uden at tage skade i det lange løb.

10. Motion

Eftersom motion er godt for blodomløbet, gavner det huden at dyrke motion. Når pulsen stiger, stiger processerne i kroppen, så cellerne frigiver affaldsstoffer til blodbanen, og bedre kan næres. Man kan se det som et mobilbatteri, der bliver genopladt.
Når man dyrker motion fjernes frie radikaler og det påvirker huden positivt, da radikaler er indgange til sygdom i kroppen.

11. Undgå skadelige tilsætningsstoffer i produkter

En del hudplejeprodukter, shampoo og makeup indeholder skadelige tilsætningsstoffer, hormonforstyrrende stoffer og andre skadelige additiver, som bl.a. er usunde for huden. Det er derfor vigtigt at undgå skadelige tilsætningsstoffer i din hudpleje og sanitetsprodukter. Et af de stoffer du bør undgå er propylene glycol. Læs mere om hvorfor du bør undgå propylene glycol her!

12. Undgå mælkeprodukter og gluten

Mælkeprodukter og gluten kan for nogle virke hormonelt forstyrrende. Derfor anbefaler vi at undgå mælkeprodukter og gluten, hvis du har problemer med huden. Det kan tage op til 60 dage at rense kroppen fra mælkeprodukter og gluten. Det kræver altså tålmodighed at komme ud af vanen og rense kroppen. Du kan evt. bruge spirulina til at hjælpe med din udrensning.
Læs mere om hvordan du kan bruge spirulina til at rense kroppen her!

13. Undgå for meget sukker og alkohol

Sukker er kroppens og hudens værste fjende. Sukker er med til at skabe frie radikaler i kroppen og dehydrere den, hvilket giver flere rynker. Husker du en periode i dit liv hvor du har spist meget sukker på kort tid? Husker du også hvad den store mængde sukker gjorde ved din hud?

Løsningen er at skære ned på sukker og alkohol, samt indtage masser af frugter, grøntsager, bælgfrugter og andet, som hjælper kroppen med at udrense.
Man kan supplere med urter og kosttilskud der hjælper kroppen med at rense ud. Et effektivt kosttilskud er efter vores mening Spirulina.

Spirulina kan bruges her til at rense lever, nyrer og tarme. Vi vil også anbefale marietidsel til udrensning af leveren, da 40-50% af hudproblemer skyldes overbelastet lever.
Overbelastet lever får man af for meget sukker, for meget alkohol eller for meget usund mad. Det er derfor vigtigt at indtage plantebaseret mad, især mange frugter og grøntsager (som nævnt i punkt 1).

Hair&Skin vegansk rensende serum er den perfekte gave til hende og ham. Den renser, bløgører og beskytter huden. æs mere og køb hos Elixira

14. Selvforkælelse

Sauna, dampbad, massage, kryo-træning, vinterbadning og andre teknikker er gavnlige for huden. Det hjælper huden med at stramme op, rense ud og ånde. Des mere velvære du giver dig selv, des mere vil din hud takke dig. Derfor anbefaler vi at du mindst én gang om måneden tager 1 time ud af kalenderen og nyder den med lidt selvforkælelse for krop og sjæl.

15. Afslapning / afstresning

Der er mange måder hvorpå du kan hjælpe dig selv med at have et roligere sind. Enten kan du implementere egne teknikker, som f.eks. vejrtrækning. Du kan også benytte yoga, meditation  mv., som kan hjælpe dig med at få et roligere sind, og dermed mindre stress i hverdagen. Det vil på længere sigt kunne mærkes på huden.

16. Hydrering af kroppen vha. madvarer

Udover at indtage masser af vand (i henhold til punkt 1) så er det vigtigt at indtage masser af vandholdig frugt og grønt. Vi anbefaler mellem 9-15 stykker frugt og grøntsager om dagen (5-9 grøntsager og 4-6 frugter dagligt).

Eksempler på de bedst hydrerende frugter og grøntsager er:

 • Vandmeloner – ca. 92% vand
 • Jordbær – ca. 92% vand
 • Honningmelon og andre former for meloner – ca. 80-90% vand
 • Appelsiner – ca. 89% vand
 • Ananas – ca. 87% vand
 • Hindbær – ca. 87% vand
 • Ferskner – ca. 89% vand
 • Agurker – ca. 96% vand
 • Iceberg – ca. 96% vand
 • Selleri – ca. 95% vand
 • Tomater – ca. 94% vand
 • Spinat – ca. 92% vand

Udover vand indeholder frugt og grønt masser af vitaminer, mineraler og andre makro- og mikronæringsstoffer, som er med til at få din hud til at skinne og gløde. Vandmeloner er kendt for at være med til at rense nyrerne, så udover hydrering af kroppen og huden vil vandmeloner gøre huden ung gennem rensning af nyrerne. Vitamin E og C, som findes i frugt, grøntsager og nødder, er også vigtige for at kroppen skal opretholde en glødende og ungdommelig hud.

      Bonus info 1

Er du typen der bruger make-up anbefaler vi at du renser ansigtet dagligt, både før du tager make-up på og om aftenen når selvsamme make-up skal af. Rens ansigtet hver aften for at rense makeup af ansigtet og fjerne støv. Ansigtshuden skal modstå meget i hverdagen, når man er ude i blandt andre mennesker, i forurenede byer m.m.

        Bonus info 2

Hair&Skin rensende serum kan bruges som makeup shiner. Dvs. at du faktisk kan bruge mindre make-up og få mere ud af den. Det eneste du skal gøre er at tage 4 dråber Hair&Skin serum i hånden. Varm den op ved at gnide hænderne sammen. Brug derefter 1 minut på at massere Hair&Skin Serum i ansigtet. Efter endnu et minut er serumen trængt ind og du kan nu tage make-up på som du plejer.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen.

Hvilke tips virker for dig?

Del din erfaring med os i kommentarfeltet herunder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *