Hvorfor babyudstyr uden skadelig kemi?

Hvordan kan man undgå legetøj, der indeholder skadelig kemi? Læs mere på Elixiras sundhedsblog.

Baby’s sensitivitet

Alle er sarte overfor skadelig kemi, men babyer og børn er mere påvirkelige og tager skade langt hurtigere end voksne. Det er derfor rigtigt vigtigt, at man er opmærksom på, hvad man udsætter sine børn for. I takt med at ministrer nu vil straffe virksomheder for salg og import af giftigt legetøj, bliver der mere og mere opmærksomhed på vigtigheden af legetøj fri for skadelig kemi. Lovforslaget er ikke bare vigtigt for os i skrivende stund, men er især vigtigt for de fremtidige generationer. Det understøttes af FN’s seneste klimarapport fra 2018. Her er der lagt væk på, at plantebaseret produktion, er mere klimavenligt end animalsk. Vi går ud fra, at dette gør sig lige så gældende ved anden produktion, som ved produktionen af fødevarer.

Miljøbevidsthed for nutiden og fremtiden

Hos Elixira tænker vi på de unge generationer. Elixiras stifter, Anders Blomsen, er for nyligt selv blevet far. Det fik ham for alvor til at tænke over konsekvenserne den nuværende livsstil har for vores klima. Derudover blev han opmærksom på, hvor meget babyudstyr, som findes. Herunder hvor svært det er at gennemskue, hvad der er både bæredygtigt, sansestimulerende og uden skadelige tilsætningsstoffer. Han er selv bioanalytiker og med hans kæreste, som er ergoterapeut, har der især været fokus på både indholdsstoffer og udviklingspotentiale. De har brugt mange timer på at gennemgå forskellige mærker, som understøtter deres høje krav. Legetøjet skal være lækkert kvalitetslegetøj i naturmaterialer. Disse skal selvfølgelig være bæredygtige både for klima, miljø og baby/barn. Altså skal de være fremstillet under ordentlige forhold, understøtte barnets sansemotoriske udvikling og sensitive behov, samt være fri for skadelige kemikaler.

Fra tanke til handling

Efter at have fundet frem til forskellige mærker, bestemte Anders sig for at åbne en babyafdeling i Elixiras webshop. På den måde, vil det være lettere og mere overskueligt at købe babyudstyr. Det er selvfølgelig både vegansk, cruelty-free og sansestimulerende.

Nogle af de mærker, de har fundet frem til er bl.a. Hevea, Natursutten, Holle, og Boody Eco Wear. Et samarbejde med legetøjsmærket Plantoys, er også ved at blive stablet på benene.

Info om mærker vi fører

Hevea
Ordet Hevea er fra det latinske navn for gummitræet Hevea Brasiliensis. Den naturlige gummi, træet producerer, er grundlaget for firmaets produktsortiment. Brugen af naturgummi frem for den syntetiske gummi, der er lavet af olie, bidrager til klimaet. Dette er ved at øge antallet af træer og reducere brugen af fossile brændstoffer.

Holle
Holle producerer økologisk baby mad i Demeter kvalitet. Virksomheden blev grundlagt i 1933 og har fra første dag afvist kemisk forarbejdning og konserveringsmidle. Virksomheden befinder sig i Riehen i Schweiz og i Grünsfeld i Tyskland. Produktsortimentet omfatter baby mælk og modermælkserstatninger og baby grød.

Holle produkter sælges efterhånden i mere end 40 lande. I de sidste 35 år har Holle babymad været tilgængelig i Schweiz og Tyskland, men også i specialbutikker i hele Europa.
Boody Eco Wear
Boody blev født i 2011  i Sydney, Australien af to bedste venner, der kombinerede deres lidenskab for både mode og sundhed. For at skabe et miljøvenligt mærke med komfort, stil og sundhed som kerneværdierne.

I dag er Boody’s produkter tilgængelige over hele verden, med et ønske om blot at få vores kunder til at se godt ud. Deres verdensomspændende hovedkvarter ligger i hjertet af Sydney. Boody’s passion for mennesker og miljø inspirerer i alt, hvad de gør.